Petits plaers

dilluns, 14 d’abril del 2008


Estava endreçant-se la taula quan va sonar el telèfon. En despenjar-lo una noia va començar a etzibar-li un reguitzell de propostes que ell, d’entrada, va mirar d’aturar. La seva persuassió de manual va aconseguir que, entre astorat i divertit, es disposés pacientment a escoltar-la. “Li oferim una novetat que revolucionarà el benestar integral de tota la família. Cuidar-se de manera sana, regalar-se els sentits. Un devessall de sensacions úniques! Compri-m’ho i veurà entrar la felicitat a casa seva. Essències orientals, encens, espelmes aromatitzades, música per relaxar-se, lectures per cultivar-se espiritualment”. Quan li va semblar que agafava aire, probablement per parlar-li del preu, es va atrevir a interrompre-la. “Li ho agraeixo molt, però tinc espelmes per tota la casa, la biblioteca plena de llibres que m’enriqueixen l’esperit, cremo encens de tant en tant i la música de l’orgue m’infon una pau profunda.” La sorpresa fou ella. No se’n sabia avenir que ja disposés d’aquell producte tan nou. “No es desanimi. Tindrà èxit, cregui’m. A mi fa anys que em funciona. De fet me’n va ensenyar el mossèn que em va precedir i ja fa vint-i-cinc anys que va morir.”



Necessitem moments d'intimitat amb nosaltres mateixos. Tot el que ens envolta és sorollós. El carrer, la feina, la família... Aconsegueixo dedicar-me un parell d'estonetes al llarg de la setmana. Es produeix el miracle quan tothom és fora i em quedo sola a casa. Si és un dia assolellat, la llum entra a cabassos per les finestres. Encenc una barreta d'encens i ràpidament la casa s'omple de l'olor dolça de la canyella o de la fruita de la passió o de la nou de coco... L'estat d'ànim en determina una mica la tria. Em preparo un te amb molt de sucre i un toc de llimona. M'acompanya la música; els meus clàssics: Sting, Phil Collins, Mike Olfield, Alan Parsons, Dire Straits, Al Steward, Moustaki, Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Manel Camp... I els clàssics de tothom: Albinoni, Pachelbel, Mozart, Ketelbey, Vivaldi... I un plat especial i recorrent, un CD de música sefardí que em transporta a altres mons.

Ara és un d'aquests moments de pau i tranquil·litat, avui compartint-lo amb vosaltres, altres dies amb un bon llibre, a vegades treballant una estona davant de l'ordinador. Què faríem sense aquests petits plaers que ens concedim?

Etiquetes de comentaris: , ,

 
escrit per fada a les 15:50, |

67 Comentaris:

Certament, aquestes estones no tenen preu. Valorar-les i saber-ne treure el suc és ser afortunada. Gaudeix-les!
T'entenc! T'entenc molt! jo trobe a faltar dedicar-me algun moment així últimament. Però sé que només és una temporadeta i aviat tornarem a la calma. Bé, la veritat és que ara acabe d'arribar de cal F. "tu ja saps de fer què" i m'ha deixat com nova!
Vaig a encendre una mica d'encens a la teua salut. B7s!
Tens tota la raó, fada, és molt important dedicar-nos temps a nosaltres mateixos, és a dir, ocupar-se d'un mateix. Trobar-me amb mi mateixa és una cosa que faig sempre que puc per sentir el meu equilibri. Practico meditació, surto a caminar, estudio i aprenc assignatures que m'apassionen, escric poesia, encenc encens, poso música relaxant... Les estones amb mi mateixa cada dia m'agraden més perquè em fan sentir més lliure! Excel.lent entrada, fada. Al teu blog m'hi trobo molt a gust.
Aquests moments són com petits tresors. El món es para per uns instants i recuperes la calma. Fa tants dies que les demandes dels altres no em permeten trobar aquesta pau que crec que estic ben perduda!
Tens tota la raó, Rita. Ja miro d'aprofitar-les,ja. Tant com puc!

Com a nova, eh? Que bé que sona. A la nostra salut, Nimue! Per cert, a mi Sant Jordi encara no m'ha rendit l'espasa, i a tu?

Que bé que tinguis temps per a tantes coses, Maria Jesús. Jo m'he de conformar amb menys.

Per què només sabem dir-nos "no" a nosaltres mateixos? Audrey, crec que hem d'aprendre a prioritzar-nos una mica, si no ni tan sols s'adonen que ens absorbeixen totalment.

Molts petonets per a totes.
El que cites és absolutament necessari, si no podem trobar estones per estar tranquils i amb nosaltres mateixos parem bojos. La gràcia és que hi ha un gran ventall de coses a fer, i són les nostres coses. No saps mai on trobaràs la relaxació, però t'adones que una cosa t'agrada i et deixa bé quan l'agafes amb ganes i es converteix en el teu petit moment, el petit plaer que dius tu.
Aquests petits plaers són els que ens ajuden a trobar sentit a la vida. :)
a mi m'ha cridat l'atenció aquest plat especial de música sefardí, suposo que arrel del meu desconeixement.

ara, les fades podeu fer amb el temps el que vulgueu, la resta potser necessitem encanteris.
Totalment d'acord, XeXu, hi ha moltes coses a fer i les que ens quedaran.

Sí, Somiant, i si estàs bé amb tu mateix també estàs millor amb els altres.

Estrip, és un doble CD dirigit per Jordi Savall i cantat per Montserrat Figueras. L'un són romanços cantats i l'altre música instrumental. Es titula exacatament Diáspora Sefardí. Sobre això que dius del temps, jo a vegades també em pregunto com m'ho faig per fer tantes coses. De debò que tinc la sensació que aconsegueixo donar-li elasticitat. O potser sóc màgica de debò...:)
Fada, i tant que eres màgica de debó! :)
I quins moments, aquests! Jo, de moment, em conformaria a romandre uns minuts sense fer res i amb el cap buit. Bé que en tindria prou!
Ai, Nimue, que em faràs posar vermella...

He aconseguit estar alguna vegada sense fer res, Ainalma, però poques, no fos cas que m'hi acostumés. Ara, això d'estar amb el cap buit t'asseguro que en sóc incapaç.
Fada... aquest moments són vitals, oi?
jo els hi dic els: "me and myself"
Bona síntesi, Marta! Que tinguis molts "you and yourself" tu també. Un petó amb aroma de tarongina, bonica!
Oh, una fada vilanovina...
uffff,,, si jo t'explico....
ja,ja,ja

Mira que fa dies que miro el teu blog, i no m'en havia adonat....
Quina gracia...
No m'agrada destapar coses de la meva intimitat... però va et confesso... Jo vaig nèixer a Vilanova....
ja,,ja,ja
Petits plaers= petits moments feliços, que encadenats donen felicitat.
Eli, entre nosaltres, jo també i encara no me n'he mogut! Benvinguda a casa, doncs. Fins aviat.

Totalment d'acord, Striper.
Uffff... jo sí que mhe mogut... d'aqui a allà....
ja,ja,ja

Vinga, the deixat una cosa a casa meva....
Em fa il·lusió regalar-tho!!!!

;-)
No faríem res; està clar. Res de res. Veig que tenim idèntics gustos musicals. I a mi, l'orient i tot allò que faci olor d'orient... m'encanta. Menjar, olors, cinema... tot. Fa dos anys vaig anar a Beijing i em va encantar. Llàstima que el govern estigui atiant la polèmica del Tibet. Però són coses independents, està clar. Graàcies per passar pel meu blog. El teu m'agrada molt. Fins aviat.
què seria de nosaltres sense això? aquestes petites coses, aquests moments són els que ens omplen de debó. Molts petonets bonica.
Doncs si un dia tornes, avisa, Eli. Gràcies pel premi. Estic una mica desbordada. Si fa poc mes d'un més que em moc per aquest món i ja és el tercer!

Gràcies per passar per casa meva, Jordicine. Amb tot això de l'orient tot just m'inicio i en alguns aspectes encara em mostro una mica reticent. Suposo que és qüestió d'anar-s'hi acostumant. Fins aviat!


Hola Esther, guapa! Ens fa tanta falta cuidar-nos una miqueta... Ens hem de posar al cap que som importants per a nosaltres mateixes. Ja ha sortit alguna altra maduixa? No t'oblidis de cuidar-les a elles també. Un petó ben gran.
avegades estimem tant els altres que ens oblidem d'estimar-nos a nosaltres mateixos
Hola, Pere! Benvingut al racó de la fada. Estem totalment d'acord. Gràcies per passar per casa, ara m'acostaré al teu bloc. Bon cap de setmana.
Sí tot ho faig jo.

M'ha fet gràcia el comentari que m'has fet de "com pot ser que no siguis conegut", aviam què passa amb el temps,

de moment, només es tracta d'agradar, ;)

una abraçada molt forta

www.myspace.com/perevilanova88
Ostres Fada,
Que vas estudiar als Escolapis,....!!!!
I no ens coneixem?
Jo, vaig ser la segona generació de nenes que hi ha va estudiar... El meu avi hi va estudiar, el meu germà que ara tindria 40 anys també... i jo....
Vols dir que no ens coneixem????
Ai, que ja ho dic jo.... El mon és un mocador!!!!
;-)
No, Eli, no ens coneixem, pensa que jo he vist la teva foto. A més tu ets del 75 i jo del 66, o sigui que hi ha uns quants anys de diferència! El que segur que vam compartir van ser alguns professors. Una abraçada, guapa!
Oooh quin post, quin post!!!

Els petits moments de tranquil·litat, els petits plaers... Quin mar de sensacions! Si és ben bé com jeure sobre l'aigua, fer el mort, i deixar-te endur...

Molt ben trobat, encertat, escrit, plasmat i expressat aquest post :O

Només em sobra el "molt de sucre" al te :P
Doncs si mai et preparo un te ja tindré en compte de no carregar-lo de sucre. És que a mi els encanteris em surten millor si ingereixo grans quantitats de sucre cada dia:)Gràcies, guapa!
I enjoyed reading your work! GREAT post! I looked around for this… but I found you! Anyway, would you mind if I threw up a backlink from my site?
Please come visit my site virtual office space
when you got time. Thanks.
I usually don’t leave comments!!! Trust me! But I liked your blog…especially this post! Would you mind terribly if I put up a backlink from my site to your site? I would love some feedback on my site small business payroll software when you got time. Thanks.
I really liked your blog! You have some great content. Please come visit my site high school when you got time.
Thanks for posting, definitely going to subscribe! See you on my reader. Please come visit my site irs give me any valuable feedbacks.
Me and my friend were arguing about an issue similar to this! Now I know that I was right. lol! Thanks for the information you post. Please come visit my site how to buy home when you got time.
Couldn't be written any better. Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing! I would love some feedback on my site house moving and relocation tips when you got time.
Nice experience shared. Its not less than an interview. Great way of posting such good and informative stuff. Abbotsford  Business Phone, Burnaby
Business Phone
, Chilliwack
 Business Phone
, Coquitlam
 Business Phone
, Canada Langley , Alberta
Travel Guide
Hi! Thanks for the great information you havr provided! You have touched on crucuial points! I would just like to say to all my fellow Entrepreneurs…just remember that persistence is the key to success. As Winston Churchill once said: “Never, never, never give up!”Canada
Calgary
, Canada Edmonton
, Canada Abbotsford
, Canada Calgary, Canada Chilliwack
, Canada Coquitlam
found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later .. Brokerage
Firms San Francisco
, Brokerage
Firms Atlanta
, clothing
wholesalers
, Chicago
Apartment Rent
, Phoenix
Hospitals Directory,
, Los
Angeles Medical Clinics,
, Reconstructive
Plastic Surgery New York
Your article was quite intriguing and the information quite useful. Will check your site often to see other great posts you make! Regards14
Brokerage
Firms San Francisco
, Brokerage
Firms Atlanta
, clothing
wholesalers
, Chicago
Apartment Rent
, Phoenix
Hospitals Directory,
, Los
Angeles Medical Clinics,
, Reconstructive
Plastic Surgery New York
Well Whattadya know, yet another great site to add to my reader! Google blog search has you pretty well indexed it seems! you have some brilliant contents! breast augmentation
lift
, massage therapy license, green
home green
, natural yeast
infection
, eye disorders, eye
diseases
, optic nerve disorders, sports
eye injuries
What a great post, I actually found it very thought provoking, you just never know sometimes when a golden nugget of information is going to land at your feet, thanks

indian antique
furniture
, debt counseling corporation, cost
of breast augmentation
, massage
therapy online
, green home
house
, eczema natural, eye
specialist
, optic nerve surgery, chemical
eye injuries
Me & my neighbour were preparing to do some research about that. We got a good book on that matter from our local library and most books where not as influensive as your information. I am very glad to see such information which I was searching for a long time. Mesothelioma Attorney Baltimore, Mesothelioma Attorney San Francisco, Mesothelioma Attorney Los Angeles, Mesothelioma Attorney Dallas, Mesothelioma Attorney Chicago, Mesothelioma Attorney Austin
I just couldnt leave your website before saying that I really enjoyed the quality information you offer to your visitors... Will be back often to check up on new stuff you post here! Mesothelioma Attorney Houston, wholesalers, chinese
manufacturers
, wholesale
directory
, Attorney At Baltimore, Attorney
At San Francisco
There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That’s a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. team conflict management, nurses
care
, oral health america, natural
hair remedy
, early pregnancy test, cystic
fibrosis history
, conflict and conflict management
Me & my neighbour were preparing to do some research about that. We got a good book on that matter from our local library and most books where not as influensive as your information. I am very glad to see such information which I was searching for a long time.patients
care
, poor dental care, natural
remedies for hair
, pregnancy books, cystic
fibrosis inheritance
This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It’s the old what goes around comes around routine. Oregon directory search, South
Carolina directory search
, Washington
directory search
, Oregon white pages directory, South
Carolina white pages directory
, Washington
white pages directory
There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That’s a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. Oregon business finder, South
Carolina business finder
, Washington
business finder
, Oregon business name search, South
Carolina business name search
, Washington
business name search
Valuable information and excellent design you got here! I would like to thank you for sharing your thoughts and time into the stuff you post!! Thumbs upSocial Networking In Corpus Christi
Texas TX
, Social Networking In Lubbock
Texas TX
, Social Networking In Durham North
Carolina NC
, Internet Business Directory
of San Diego City
Hello, i am glad to read the whole content of this blog and am very excited and happy to say that the webmaster has done a very good job here to put all the information content and information at one place, i will must refer this information with reference on my website ...Internet Business Directory of
Indianapolis City
, Internet Business Directory of Memphis
City
, Internet Business Directory of Corpus
Christi City
, Internet Business Directory
of Lubbock City
  At 17 de maig del 2010, a les 9:16 Anonymous Anònim ha dit:
This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It’s the old what goes around comes around routine.
mobile tire
service
, condominium insurance, senior
community services
, , Trade Lead, Antique
Gift Shop
, tire repair service
  At 17 de maig del 2010, a les 9:16 Anonymous Anònim ha dit:
There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That’s a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith. insurance
brokers
, senior services center, , B2b Leads, Antique
Jewellery Shops
, free tire
service
, household insurance
Your summaries are always top-notch. Thanks for keeping us apprised. I’m reading every word here.Clamshell Packaging
This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It’s the old what goes around comes around routine.
illness
care
, oral health problems, remedies
for dry hair
, pregnancy problems, cystic
fibrosis pseudomonas
, interpersonal conflict management, palliative
journal
, oral dental, hair
growth home remedies
I just couldnt leave your website before saying that I really enjoyed the quality information you offer to your visitors... Will be back often to check up on new stuff you post here!

pregnancy support, cystic
fibrosis sweat test
, managing team conflict, palliative
treatment
, dental oral surgery,
There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That’s a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith.
damage
restoration companies
, Wholesale
Fashion Jewellery
aquariums suppliesaccess
control security systems
, best tattoo shop, oral
& maxillofacial surgery
, pashmina
shawl Asian International Import Export
, damage
restoration services
Me & my neighbour were preparing to do some research about that. We got a good book on that matter from our local library and most books where not as influensive as your information. I am very glad to see such information which I was searching for a long time.


Wholesale
Fashion Accessories
aquarium fish shopsecurity
access control systems
, best tattoo shops, surgery
oral & maxillofacial
, pashmina
shawl Industry Trading
, fire
& water damage restoration
, Wholesale
Fashion Costume
wholesale aquarium suppliesaccess
control security system
The most general sexual yoga train that is worn to improve libido and סקס ual satisfaction is a stance is one to you can still do while sitting in your place of work.
Gràcies a tots pels vostres comentaris. Ja em perdonareu que no us contesti individualment, però estic que no puc més. Una cosa sí que us l'he de dir: la bola m'ha enganyat. Les coses no han sortit bé, han sortit molt bé!! Gairebé perfectes. I ara estic cansada, molt cansada... I és que fer tants encanteris en un sol dia és esgotador. Bona nit. Demà ja passaré pels vostres blocs a veure com us ha anat el dia. Petons a tothom.
restaurants en Israëlcontactos
Hi. Your blog is so beautiful, it's very logical layout. I also want to make a good blog like yours but not impossible. I was lucky to know your blog, I will visit often. This article is very interesting and meaningful. Thank you very much. Hope you do not delete my signature ! Thank you very much! :)
email opt insacramento mortgage broker