El príncep no dorm

dilluns, 28 d’abril del 2008

El príncep no volia dormir. A palau tothom estava desesperat. Ni els cobrellits més vistosos, ni les galetes, ni la llet calentona, no hi havia res a fer. El rei va fer un ban perquè qui tingués algun remei per fer dormir la criatura, ho fes saber immediatament. Un metge prestigiós fou el primer a presentar-se. Duia un xarop infal·lible. Però el príncep en veure’l va tancar la boca amb més contundència que no pas obria els ulls. Per donar exemple, la reina se’l va prendre, el rei també, i tots els cortesans. Al cap de ben poca estona tothom dormia plàcidament, excepte el príncep, és clar. Arribà una colla de ballarins que asseguraren que amb la dansa i la música, el príncep s’adormiria. Tot al contrari, el príncep, encantat amb la nova diversió, picava de mans i en demanava més. Després de tot el dia i tota la nit ballant es van haver de retirar esgotats. Més tard va aparèixer un mag, convençut que amb els seus encanteris faria dormir el príncep. Va fer sortir tot d’ocells fantàstics, flors i, fins i tot, un cavall. El príncep estava entusiasmat i cavalcava amunt i avall amb el seu nou amic. Sense donar-se per vençuts, van oferir al príncep un matalàs de plomes de faisà perquè pogués dormir amb la màxima comoditat. La idea li va agradar tant que s’hi va llençar de cap amb tanta força que el va rebentar i en van sortir totes les plomes. Allò sí que era divertit! Nit rera nit, la història es repetia. El príncep no dormia ni deixava dormir. Quan ja tothom semblava resignat a badallar eternament, va arribar a les portes de palau una velleta que duia un cabàs. Va demanar de veure el príncep i va dir que sabia d’un remei molt antic per fer-lo adormir. A la cambra del príncep, va treure un llibre molt gruixut de dins del cabàs. “Un conte!” va exclamar ell ben content i el va fullejar. Ràpidament el va deixar. No li havia agradat gens aquell llibre sense cap dibuix. No n’hi havia ni un, tot eren lletres. “No me’l penso pas mirar, aquest llibrot” va exclamar enrabiat. La velleta li va respondre que de dibuixos prou que n’hi havia, però que només els veuria si tancava ben fort els ulls i l’escoltava atentament mentre llegia. El príncep, una mica escèptic, li va fer cas. La velleta va començar el primer relat amb veu suau, molt dolçament. Les imatges es van anar formant en el seu caparró fins que, inevitablement, el príncep es va adormir i no es va despertar fins l’endemà al matí.

Aquest és un conte de Joanne Oppenheim que vaig explicar dissabte a la Plaça de la Vila del meu poble en un dels actes del Dia de l’Esperança organitzat per Intermón Oxfam. Feia un dia de sol esplèndid. La plaça es va anar omplint a poc a poc: voluntaris, curiosos, ballarins, actors, canalla... A les parades hi havia productes molt diversos: artesania, teixits, collarets, cistells, cafè, xocolata, barretes de sèsam, melmelada de mango, te, llibres infantils i de receptes d’arreu del món... I jocs, contes i tallers per als més petits. El Dia de l’Esperança, el comerç just. Hi aspirem, voldríem acabar amb el treball infantil, el tracte injust que reben els productors del tercer món, eliminar les desigualtats nord-sud.

Darrerament, està de moda parlar de l’aigua. Tot i això, ens dutxem, cuinem i bevem cada dia. En alguns poblats de Somàlia, i això és només un exemple, cal recórrer fins a 6 km. per tenir accés a l’aigua potable. És clar que com es diu popularment, “cadascú se sent de lo seu”. Però si ens poséssim a pensar una mica, potser ens riuríem de les nostres preocupacions o, simplement, ens cauria la cara de vergonya. Una jornada satisfactòria, però amb un rerafons amarg. I és que malgrat la vareta màgica, em sento impotent: hi ha tanta feina a fer en aquest món que vivim!

Etiquetes de comentaris: ,

 
escrit per fada a les 12:18, |

65 Comentaris:

T'he deixat un regal al meu blog amb tot el meu afecte
i que bé que vas explicar el conte! m'ha agradat molt tornar-lo a llegir però encara em va agradar més escoltar-lo. La veritat és que va ser un dia molt intens, molt ple d'activitats. Quantes coses tenim i què poquet que ens adonem!
Una abraçada!
Apaaa...
Aquestes coses s'avisen...
Es que jo trepitjo poc Vilanova...
Però de tant en tant, m'hi deixo caure...
No és que renegui, d'on vaig nèixer i viure fins els 15 anys, però no em sento vilanovina, mira coses que passen...
De totes maneres, això s'avisa, i la propera et faig una visita...
Tonets
Un conte preciós!! M'haguès agradat escoltar-lo de la teva veu. Ben segur que va ser una festa molt bonica.
Un petó
M'ha encisat el conte! La veritat és que deu ser una experiència bonica poder explicar-lo a altres, i més en una trobada tan especial.

També tens raó en el que dius al final: sovint oblidem amb massa facilitat tot allò que està a més de 10 passos de casa...

Un beset!
Bé, és el problema del nostre món, de vegades volem estar molt a prop, però estem molt lluny, i a l'hora de la veritat tots ens preocupem de les coses que tenim al costat. Si que ens hauria de caure la cara de vergonya, però sembla que tothom té els seus problemes, i per petits que siguin els nostres, comparats amb els d'alguna gent del món, són els nostres, i davant d'ells, la majoria tanquen els ulls a problemes 'aliens'.
Enhorabuena por el premio.
Un saludo.
Gràcies, Maria Jesús, ja he passat per casa teva.

Ei, Nimue! Tens raó, va ser un dia molt intens. Massa, que ara he de fer repòs... B7s

La festa preciosa, Audrey, la veu, je je je... El dia abans estava tan afònica que anava pel carrer amb una llibreta i un boli per poder-me comunicar amb la gent. A la farmàcia em van donar un esprai que combinat amb el micro em va permetre sortir del pas. Però ara encara tinc la veu ronca i el metge no em deixa anar a fer classe. Sort que hi ha el pont i no perdré gaires hores. Ja els trobo a faltar!

Sï, Ainalma, amb massa facilitat, jo la primera! Per això dedico algunes estones del meu temps a aquestes coses: per no oblidar-me'n tan fàcilment.


Quanta raó que tens XeXu. En tot cas aquesta gent d'Intermon o d'altres ONG es belluguen i ens fan desvetllar la consciència, que falta ens fa a tots plegats!
Felicidades para ti también, Aná. Gracias por pasar por aquí. Saludos.
Eli, el missatge te l'he deixat en el teu bloc, eh? No et pensis que no et contesto, guapa, però havia de passar per casa teva per felicitar-te!
Quin conte més maco... A mi també m'hagués agradat sentir-lo explicat per tu :)
Apa, com em cuideu!!!
Estic afalagada amb les vostres felicitacions...
Avui és un dia especial, i estic encantada de transmetre'l i compartir-lo virtualment amb vosaltres!!!
Aquesta trobada a la capital del Garraf, esta feta!!! I si ens mengem un bon xató, encara més.... i que diguin els de Sitges, el que vulguin...ja,ja,ja
:-)
Gràcies, somiant la lluna. Ja veig que si hi ha una altra edició hauré d'avisar;-) Fins aviat.


Sí, Eli, el xató de Vilanova, com ha de ser!
molt maco fada!

jo molts dies me'n vaig a dormir llegint un llibre. I tot i que gran, si algú me'n llegís també un trosset abans d'anar a dormir, seria genial.
Si moltes vegades en queixem sense mirar al voltant. Imagina els que np tenim vareta magica.
Jo cada dia, Estrip, encara que només siguin un parell de pàgines. I sí, tens tota la raó, que algú et llegeixi està molt bé. Jo ho he provat amb els alumnes i funciona! Els vas llegint en veu alta i els encanta. Aleshores, deixes la lectura en un punt emocionant i els demanes que no continuïn a casa. Indefectiblement, agafen el llibre i llegeixen. És un moment totalment màgic, per a mi i per a ells. Ah! I alguna vegada -sobretot en classes de tarda- algun s'ha quedat adormit!


I tant, Striper, hauríem d'obrir més els ulls.
L'hem llegit amb el meu fill. És preciós!!! I té un gran missatge, com no. Ens ho vam passar de fàbula.

Per cert, i aviam si l'encerto a la primera, la paraula d'avui és...

sdsdsk
Com me n'alegro, Jordicine! A mi també m'agrada molt aquest conte. Quants anys té, el teu fill? La paraula d'avui? Què sé jo... La canvien cada vegada que entres a fer un comentari! Però veig que te n'has sortit. Perfecte!
Sort que, al final, el príncep es va adormir!
Un gran conte, sí senyora. Tot i que no només tenen dibuixos que poden fer adormir, també poden transportar a móns fantàstics i despertar la més desvocada de les fantasies. I sí, evidentment, transportar al món dels somnis, on segur que el príncep segueix fent volar plomes i cavalgant amb el seu amic. Petons!
Preciós, me'l memoritzo per explicar-lo als nens de la meva classe...Gràcies per escriure'l!
Sobretot sort per als altres, Maria Jesús!


Segur que sí, Vafalungo, llegir és fantàstic!


Hola Zel, benvingut a ca la fada! Espero que els "teus" nens el disfrutin. Gràcies per passar.
Zel he passat per casa teva i he decobert que havia d'haver dit "benvinguda". Quin mecanisme mental m'ha fet associar "Zel" al masculí? Doncs, res, que benvinguda i gràcies per la teva emocionant història.
Cada història és un món que es pot recrear i reproduir dins el cap tantes vegades com vulguem... i fer-ho en somnis encara és millor, ja que no sé ben bé per quin motiu però tot sembla més real...!! I en realitat estem adormits com socs...

Molt bonic el conte!
Tens raó, tot sembla tan real... A mi fins i tot m'ha passt de llevar-me d'un humor o un altre en funció del que he somiat. M'alegro que el conte t'hagi agradat.
Really it is nice post and thanks for sharing it and really it is very useful. Please come visit my site home security alarms give me any valuable feedbacks.
sorry to ask this here but… I really love your theme, would it happen to be a free one i can download somewhere, or is it a custom theme you had made? Soon i will be launching my own blog, however i’m not great with designs but i do like the style of your site so it would be excellent if i could find (or buy) something with a similar look as my last designer cannot finish my site. Thanks! Please come visit my site laboratories when you got time.
Congratulations, you just earned yourself an entry in my feed reader, great blog. Please come visit my site child support give me any valuable feedbacks.
Glad I stumbled into this article! Finally, got what I was looking for to put on my school report... Thanks for sharing this. I would love some feedback on my site body skin care when you got time.
This seems like it would be a very interesting blog to keep up with. Please come visit my site Causes of Tummy Fat give me any valuable feedbacks.
Beauty Schools And Cosmetology Schools, Beauty Careers and Cosmetology training online guide. Find out how to find the best cosmetologist schools, career and job descriptions of spa therapist, hair designer, makeup artist.beauty career
Your article was quite intriguing and the information quite useful. Will check your site often to see other great posts you make! Regards
Hello, i am glad to read the whole content of this blog and am very excited and happy to say that the webmaster has done a very good job here to put all the information content and information at one place, i will must refer this information with reference on my website ...
Thunder Bay Business Directory, Thunder Bay Agriculture, fishing & Forestry, Thunder Bay Apparel & Accessories, business directory listings of Thunder Bay Automotive, Thunder Bay Business & Professional Services, Thunder Bay Computers, Communications & Electronics, home garden furnishing, real estate business finderThunder Bay Construction & Renovation, Thunder Bay Education, Thunder Bay Entertainment & Media, Thunder Bay Family & Community, Lawyers Attorneys & Law Firms Directory Thunder Bay Finance & Legal,dinning restaurants Entertainment serving Thunder Bay Food & Beverages,
There is obviously a lot to know about this. I think you made some good points in Features alsoCalgary
Phone Directory
, Edmonton
 Phone Directory
, Abbotsford  Phone Directory, Burnaby
Phone Directory
Your article was quite intriguing and the information quite useful. Will check your site often to see other great posts you make! Regards
Medicine
Hat  Businesses
, Red
Deer Businesses
, St
Albert  Businesses
, Chicago
Apartment Rental
, Phoenix
Medical Clinics,
, Los
Angeles Children's Hospitals
Hello, i am glad to read the whole content of this blog and am very excited and happy to say that the webmaster has done a very good job here to put all the information content and information at one place, i will must refer this information with reference on my website ... optic nerve pallor, first
aid eye injuries
, antique
furniture guide
, credit debt
counselling
, of breast augmentation, massage
therapy center
, green homes, best
natural treatment
, eye problems
symptoms
, vision eye care, optic
nerve pressure
Hi! Thanks for the great information you havr provided! You have touched on crucuial points! I would just like to say to all my fellow Entrepreneurs…just remember that persistence is the key to success. As Winston Churchill once said: “Never, never, never give up!”
Florida Criminal Lawyers, Georgia
Criminal Lawyers
, Hawaii
Criminal Lawyers
, Idaho
Criminal Lawyers
, Illinois
Criminal Lawyers
, Indiana
Criminal Lawyers
, Iowa
Criminal Lawyers
, Kansas
Criminal Lawyers
, Florida Lawyer
Nice experience shared. Its not less than an interview. Great way of posting such good and informative stuff.
Georgia
Lawyer
, Hawaii
Lawyer
, Idaho
Lawyer
, Illinois
Lawyer
, Indiana
Lawyer
, Iowa
Lawyer
, Kansas
Lawyer
, Florida Personal Injury Lawyer
Hello, i am glad to read the whole content of this blog and am very excited and happy to say that the webmaster has done a very good job here to put all the information content and information at one place, i will must refer this information with reference on my website ... Divorce
Attorneys In Chicago
, Divorce
Attorneys In Austin
, Divorce
Attorneys In Houston
, wholesale
jewelry
, china
company
,
Your article was quite intriguing and the information quite useful. Will check your site often to see other great posts you make! Regards China manufacturer home security safe, importers directory, Asian
Sell Offer Sell Leads
, China manufacturer home security video, import export directory, Product
Directory China Product Catalog
Hey very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also… dentistry and oral health, hair
and beauty
, for pregnant women, cystic
fibrosis support
, conflict management definition, palliative
care service
, kids oral health, hair
care shampoo
What a great post, I actually found it very thought provoking, you just never know sometimes when a golden nugget of information is going to land at your feet, thanks

Washington
find a business
, Oregon usa directory, South
Carolina usa directory
, Washington
usa directory
, Eugene,Salem,Gresham
Oregon   
, Charleston,North Charleston,Greenville
South Carolina   
There are certainly a lot of details like that to take into consideration. That’s a great point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions like the one you bring up where the most important thing will be working in honest good faith.
Local Business Directory Indianapolis, Local Business Directory Memphis, Local Business Directory Corpus Christi, Local Business Directory Lubbock, Local Business Directory Durham, Phone Book Directory
San Diego
Me & my neighbour were preparing to do some research about that. We got a good book on that matter from our local library and most books where not as influensive as your information. I am very glad to see such information which I was searching for a long time.
Phone Book Directory Indianapolis, Phone Book Directory Memphis, Phone Book Directory Corpus Christi, Phone Book Directory Lubbock, Phone Book Directory Durham, Free Local Business Directory
Of San Diego City
  At 17 de maig del 2010, a les 9:14 Anonymous Anònim ha dit:
What a great post, I actually found it very thought provoking, you just never know sometimes when a golden nugget of information is going to land at your feet, thanksWholesale China Exporter, Antiques
And Collectables
, auto service
and tire
, landlord insurance
tenant home insurance
, senior
community service
,
  At 17 de maig del 2010, a les 9:14 Anonymous Anònim ha dit:
A fantastic read….very literate and informative. Many thanks….what theme is this you are using and also, where is your RSS button ?
Trade Leads, Antiques
Shopping
, tire service centers, insurance
mobile home
, community senior
services
,
Nice informative articles. Naturally human beings are greedy so they never leave any way where they can get something. Hording is one of the reasons for this natural habit. Insurance companies are on the right track now.Pallet Jacks
What a great post, I actually found it very thought provoking, you just never know sometimes when a golden nugget of information is going to land at your feet, thanks early pregnancy
symptoms
, treatment for cystic
fibrosis
, conflict management in the workplace, nurse
care comfort care
, good oral health, hair
natural remedy
, pregnancy stages, causes
of cystic fibrosis
A fantastic read….very literate and informative. Many thanks….what theme is this you are using and also, where is your RSS button ?
team conflict management, nurses
care
, oral health america, natural
hair remedy
, early pregnancy test, cystic
fibrosis history
, conflict and conflict management
What a great post, I actually found it very thought provoking, you just never know sometimes when a golden nugget of information is going to land at your feet, thanks
oncology
clinic
holistic health consultantsbelt
Wholesale Distributor
, china
fashion belt suppliers
, oncology
physicians
buy tattoo supplies, maxillofacial doctors
A fantastic read….very literate and informative. Many thanks….what theme is this you are using and also, where is your RSS button ?
pashmina shawl Made In China Classifieds, disaster restorations, Wholesale ProductCustom Designed Aquariumsaccess control security
solution
, tattooing supply, maxillofacial
clinic
, pashmina shawl
Product For Export
Hey very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also…
disaster
restoration
, China Wholesale ProductsPet
Food Suppliesaccess
security control solution
, tattoo machine equipment, best
maxillofacial surgeon
, pashmina
shawl China Producer
Wow, loving the two photos you posted. You got potential. Please come visit my site How to lose 10 pounds
when you got time.
Wow, loving the two photos you posted. You got potential. Please come visit my site Healthy Weight Loss
when you got time.
Carpet cleaning Calgaryprofessionals are capable to understand the problems that peoples are facing in cleaning carpets in home or offices. With extensive experience, Calgary carpet cleaning professions delivers excellent services in carpet cleaning.
Apa, com em cuideu!!!
Estic afalagada amb les vostres felicitacions...
Avui és un dia especial, i estic encantada de transmetre'l i compartir-lo virtualment amb vosaltres!!!
Aquesta trobada a la capital del Garraf, esta feta!!! I si ens mengem un bon xató, encara més.... i que diguin els de Sitges, el que vulguin...ja,ja,ja
:-)
restaurants en Israëlcontactos