Amb la lletra P

dilluns, 14 de desembre del 2009
Fa dies que no escric, que amb prou feines us deixo comentaris, tot i que vaig passant pels vostres blocs. A mesura que el curs avança el temps de lleure es redueix, però no vull deixar-ho del tot. I sé que em perdonareu si no estic tan present per la comunitat. I avui se m’ha acudit que tenia tres bones raons per escriure sobre la lletra P i compartir-les amb vosaltres.

Hem tingut notícies del P., el nen del cor que estimava tant. El P. millora, lentament. En un primer moment es va dir a la família que no superaria les dues embòlies que havien seguit a l’operació de cor. Després, els van haver de dir que quedaria en un estat vegetatiu. Quan va començar a bellugar i a parlar, els metges mateixos no s’ho creien. Ara com ara, porta fèrules a les cames per reaprendre a caminar, té el nivell intelectual d’un nen de tres anys quan en realitat va camí dels vuit, no ha recuperat encara tota la visió. I lluita com un tità. El seu petit cervell té algunes parts lesionades irreversiblement, així que la resta de parts han d’acabar d’aprendre les seves funcions i assumir les de les parts afectades. Tot plegat és demanar-li molt a un cervell encara en formació. Té un mestre que va a casa seva cada tarda i mira de despertar en ell tot el que ha quedat adormit. I té l’amor immensíssim de la seva família que l’ha recuperat quan ja no s’ho esperava i que lluitarà amb ell fins on calgui.

La segona raó són els Panellets.M’han quedat bonics i boníssims.Potser més bons que altres anys, perquè són panellets de fora de temporada. Em vaig quedar amb les ganes ja l’any passat perquè vaig caure de la bici i em vaig fer un esguinç al canell dret. Aquest any ja tenia tots els ingredients comprats i em vaig fer un tall en un dit que em va afectar el nervi. Encara ara em fa mal i m’han dit que la recuperació completa pot trigar mesos, però m’hi he vist amb cor i aquí els teniu, en plena època de polvorons, panellets!
I la tercera raó, la pluja. La pluja de debò ens ha aigualit una mica el referèndum. A Vilanova la participació no ha estat gaire gran, però és que som una mica àrea metropolitana, perifèrica, però ho som. No s’han pogut fer els actes festius al carrer, però per als que hem anat a dir que sí, que volem tenir un estat propi, sense complexos, amb naturalitat, brillava el sol. Què voleu sinó, quan n’hi ha que han viscut una guerra, una dictadura, la prohibició de la llengua, un intent de cop d’estat...? L’altra pluja és una cançó que m’ha calat ben endins i que en parla metafòricament: Gocce di memoria. L’he escoltada tantes vegades que em sembla que sí, que me l’he après de memòria.I per què no, un petó ben gran per a tothom! Bona setmana!

Etiquetes de comentaris: , , ,

 
escrit per fada a les 16:37, |

70 Comentaris:

Et retornem un bon grapat de petooons per a tu i en P.
La d'en P. és una bona (trista) notícia i optimista.

Els panellets de Nadal, ves a saber si els poses de moda, fantàstics!

El referèndum, a veure com va. Avui sentint que ja hi havia batusses, també m'ha entristit.

I la cançó, ara l'escolto!
Petons per a tu i en P. i a veure si el dit es posa bo ben aviat... ;-)
Guapa!! m'alegre molt pel P. i pels seus pares i per tota la gent que té al voltant i que se l'estima tant, tant, que és normal que passen els miracles. I millor encara que han d'anar! Els panellets, coneguent-te, segur que estan boníssims i que ja hauran volat!
la cançó és molt bonica, molt de dia de pluja (i ja saps que en pense jo de la pluja, ehemmm...)
Això del referendum, a part del que pugui passar d'ara en endavant... imagines que els diuen fa 40 anys a tota la gent de la generació dels teus pares que anava a passar una cosa així? ni bojos s'ho haurien cregut! ;)
Descansa i ens veiem demà ni que siga a corre-cuita!
Molts petons a tu.
Que bones notícies això d'en P.! Me n'alegro molt, és un nen lluitador, és l'única manera de sortir-se'n, i ho està fent. Una abraçada per ell.

I tu no deus tenir el dit massa afectat a jutjar pels panellets que has fet. Tenen una pinta excel·lent!
Gràcies, Òscar!! Una abraçada.


Rita, maca. Espero no posar-los de moda que no sé on anirem a parar amb tant de dolç :( I pel que fa a la política es pot resumir així: "Pocs i mal avinguts" i això ens perdrà que ja fa molts anys que se sap allò que dividint els altres es guanya (i uns que jo sé es deuen estar fregant les mans...) Molts petons.


La veritat, Nimue, és que de panellets gairebé no en queden i en van sortir 93! Però és clar, fins i tot el tió en menja!! ;) Fins demà, bonica i gràcies pel cop de mà.


Gràcies, Striper. Una abraçada.


Xexu, doncs si t'he de dir la veritat aquests dos dies que portem de temporal noto que el dit em fa més mal que no em feia :( Una raó més per desitjar que arribi el bon temps i s'instal·Li mesos i mesos... Molts petons.
encara que sigui lentament, és una millora. Una abraçada de recolzament.

t'agafo un panellet eh, semblen boníssims!
Gràcies, Estrip, un petó. Agafa tots els que vulguis :P
T'agafo un panallet Fada. Quan era temps de castanyes feia calor...o sigui que aquest any tot a l'inrevés :)
una abraçada!
Jo també en vull un...

M'agrada llegir-te de nou.
Me n'alegro per en P. i els seus. Els panallets, boníssims, segur... i la pluja, doncs aquestes dies toca, clar. A Granollers res de res de referèndum. Un petó, FADA.
Ai! Fada! que a mi els panellets no m'entusiasmen gaire, però aquests tenen molt bona pinta així que te'n agafo un parell (xocolata i pinyons, val?)
Pel que sembla P. Creixerà i anirà aprenent les coses al seu ritme. Als que planyo són els seus pares que tenen la vida totalment capgirada. Molts ànims per a ells.
El petit E. va fent, pobret. El pitjor és quan després de la quimio li baixen les defenses: Dorm malament, vomita encara que sigui saliva, no menja... però quan passa aquest període és un nen molt actiu i busca distreure's amb qualsevol cosa.

Que tinguis bon Nadal i feliç any nou.
Petons
Tens tota la raó, Joana! I avui, ja, Bon Nadal!!


Gràcies, Tacte. Estic una mica desapareguda altre cop :( Molts petons.

Jordicine, el referèndum ja arribarà! Es pot fer la carta als Reis ;)

Un petó enorme, Fra Miquel. Ja et dic jo que els meus panellets t'encantarien!! I un petó més gran encara per a l'E i la seva germaneta i els seus pares. Vosaltres sí que fareu una carta als Reis ben especial. Molts ànims i bones festes!!
Bon Any Nou i que es compleixin tots els teus somnis, fada. Aquest any continuaràs amb la teva màgia i els teus encanteris, bonica?
Quina alegria això del P.!!! Al final les coses han d'eixir bé per a les bones persones.

Bon any, i una abraçada ben forta!!
No sé com he anat a parar al teu blog i a la teva pluja. Gràcies per aquesta cançó que m'ha inspirat.
This is because, in this case the potatoes are processed, deep-fried and served as chips. This method of cooking robs off its essential nutrients. On the other hand, baked or boiled russet potatoes are healthy because these methods of cooking allow foods to retain their nutritional value.

cacao beansconstruction estimating
will help gain the immunity they need for the rest of their lives. Moreover, they believe exposing their children to a sick child, is far better than getting vaccinated.

Promotional CodesCalibre de Cartier replica
Leprosy is mildly contagious. The infected person dissipates the bacterium through sputum, and the bacterium spread through aerosols created after a sneeze or a cough.
silver roundsE-cigaretter
These can put you in an awkward situation, especially if you have company. But none of them are critical, so you need not lose sleep over them. Described below are such symptoms and ways to tackle them to help you with a worry-free pregnancy.
patio resurfacing southlakeweb traffic analyzer
One such equipment is a pull up bar. It is meant for upper body exercises to build your biceps, triceps, chest and back. Pull up bar is the most common equipment in several gyms
dvd productionFabolous mixtapes
Some of these that have been tried, tested and suggested by concerned parents are:
MiraLAX
Weetabix
Metamucil
Konsyl
Citruce
Benefiber
Equalactin
FiberChoice
Docciacheap website design
Some fiber supplements may react with other antibiotics being administered to the child. It is also necessary to ascertain the dosage of fiber supplements to be taken each day from the doctor.hublot replica watchesHow To Win Guy Back
Those of you who are professionally anchored, possess a separate skill set with regards to endurance and stamina,
dublin hotelshairpieces
It is the connection of your inner self with the energy that flows in the universe. Spirituality is when you feel that you are not confined to a mere body, but your spirit has a higher purpose on this planet.
cheap website designbuy silver rounds
Again, as I mentioned earlier, spirituality has got nothing to do with religion, it is a concept beyond religious beliefs which doesn't require a deity. It just evolves through one's curiosity related to life, existence, and the connection of the spirit with the higher power, which needn't be a deity.
Mercado de DivisasExtended Car Warranty
The signature thick yet melted taste of chocolate is due to the powdery mass of cocoa powder and the paste-like texture of cocoa butter.
Sprachschule Italienischjoint pain treatment
nutritious recipes, which will ensure that your everyday meals do not get boring, and at the same time, you are eating healthy. Spend some more time in the supermarket, and get home healthier food than what you usually buy.
Übersetzungsbüro Englischsilver charms
Going to a beach, we see a number of visitors both men and women sitting lazily or relaxing on a lounger for hours in order to tan themselves.
CRM Softwarefrases tuenti
Most commonly, blood clots formed in deep veins of leg break loose and lead to pulmonary embolism.
white rugsbest vacuum for pet hair
Chair massages are known to be safe during all stages of pregnancy, however, it is best to use them during the second and third trimesters, simply because the first trimester is associated with greater risk of miscarriage.
accomodation wellingtontrading traders
Some couples wait to evaluate the progress of the child (created by IVF), and if need be, have the remaining embryos implanted in order to develop and harvest its tissue for its already born sibling. This is a technique that many couples are adopting, in order to have a genetically similar sibling for the first born.
astrogratis partner suche
These days, men are interested in 'abs' and women in 'curves'. 'Diet' has become a buzzword in the society. At the same time, increasing number of people suffering from allergies is a constant concern worldwide.
bling bling jewelryCharter Boats Phuket
This will act as a second noise source. Continue conversing with your friend in the same manner as mentioned above. You can include as many radios as you want depending upon your comfort level.
southern maryland real estateYour logo on a mouse pad
As we all know, noise pollution can also deteriorate the ability to hear. Animal studies on guinea pigs have revealed that a diet, which is a good source of antioxidants and minerals can be effective in safeguarding ear health against the damaging effects of noise pollution.
Car Hire In BarbadosYowah Ironstone matrix Opals
When your eyes are exposed to sunlight (when it should have been night according to the body's circadian rhythm), the release of melatonin from the pineal gland is obstructed.
apple ipad reviewMississauga Condos For Sale
When the eyes are exposed to any amount of sunlight, the fiber present in the optic nerves sends these signals to the hypothalamus which regulates blood pressure, body temperature, release of hormones, glucose and the body's normal functions such as hunger, thirst, nature's call and sleep. According to the new change in time zones, the hypothalamus attempts to adjust the body clock by triggering body functions at an earlier or later than usual time.
rolex submariner replicabracelet charms
Vietnam will accelerate share sales at state-owned enterprises, as the government plans to retain stakes only in those that are really important, Prime Minister Nguyen Tan Dung said.Karaoke Mixerreplica lv
And if the image appers in space, your eyes may converge for say 3 meters. So what is happening here is, your eyes are focused at the screen for a fixed distance that is 5 meters, but they are converging differently. And this disparity in the distance between the screen and the image is where the problem lies, according to researchers.
exhibition displayskl hotel promotion
to ease into sleep (but apparently did not eat anything lost -.- !). Then, he turned to look at him and asked.
web design tucsonindustrial wind power
Viet Nam's successes in socio-economic development would eventually change the partnership should be seen as "a happy story," she said.moving to nycoffres auto guadeloupe
accordingly increased sales. Love of the fans then filled a huge void in the heart of Jaejoong.
Support for ITsend text
Domestic respondents were more optimistic about the ease of doing business in Viet Nam than their foreign counterparts in 12 out of 14 indicators. Wiz Khalifa mixtapesPowerboat Courses
Bilateral nuclear co-operation accords with Russia, South Korea and Jordan were also ratified on the same day. All of the accords were signed before the nuclear crisis occurred at the Fukushima No 1 nuclear power plant. dingle hotelsspray insulation
Director of the Institute of Geological Sciences Tran Tuan Anh, head of the research delegation, said these kind of tremors, which were known as operational-induced earthquakes, were normal in areas where hydro-power plants were located. hosting mexicoEnergy Efficiency Tax Credits
Swimmers Nguyen Thi Hao and Le Tuan Dat won gold medals and set new Asian records in the women's and men's 50m breaststroke, while Nguyen Thi Sa Ry was voted as the best female athlete of the Games. free loan computerCarnival of Rio
Universities with their own financial self-control schemes should have the same rights to set their own tuition fees that private institutions have, a conference heard last Tuesday. natural male enhancement pillsweb hosting mexico
Of the total, 52.95 per cent work in the services sector and 42.2 per cent in industries, agriculture and aquaculture. They send home an average of $1.7 billion every year. seo article writing serviceMessages On Hold
Jaejoong, on a sunny day were lost in the blue-black in the corner cafe. Jaejoong, on a sunny day
sealey toolsbathroom hand dryer
see him in the attack say, in their dreams. Is he, not me. I had forgotten that, except at the provincial, they never saw me, never ever.
keratin hair treatmentauzcorp
Yunho at this point, a second loss thugs, only that, this old, Yunho is the lover and his isolation from the world. But he did not go anywhere isolation nor in love. Sometimes I think he loved me.
cake topperschauffeured cars sydney
What you can do is to heal this anger inside you. The secret is to take control over the situation and say to yourself: I release the anger I have inside myself that makes me angry over others that are more successful than I am.

leather beds
Wedding Photography London
compatible light laughter from the glazed eyes suddenly become obnoxious to the point where I can have a venomous curse for them go away forever.
best e cigarettes 2011Arthritis Aids
No power, no money to help crime killing 16 people. He is recognized as the "death row". He alone unit. Until his mother died to believe his
charms for braceletsbarbados holidays
Someone. He said that he is easy to say and hard to restrain the evil mind. That's right. But he did not do too much with Jaejoong.
Free Music DownloadBoots UK
In May 1906, Saint-Gaudens wrote to Secretary Shaw, asking if there was any objection to having the date in Roman numerals. Shaw replied, "While we are making coins for the people of the United States, I think we should confine ourselves to the English language. I have reminded our architects that I will dismiss the first one who puts a V on a public building where a U is intended."However, Roosevelt overruled Shaw, and the sculptor proceeded with the use of Roman numerals.
alkalizing waterrimelig tannlege oslo
Thanks all! Let me know if you have any other ideas, and I'll be looking these texts over in the meantime.
Digital SignageSiesta Key Condo Rentals
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Many species produce bioactive compounds called mycotoxins, such as alkaloids and polyketides, that are toxic to animals including humans. The fruiting structures of a few species contain psychotropic compounds and are consumed recreationally or in traditional spiritual ceremonies. Fungi can break down manufactured materials and buildings, and become significant pathogens of humans and other animals. Losses of crops due to fungal diseases (e.g. rice blast disease) or food spoilage can have a large impact on human food supplies and local economies.
online textingdata cabling engineer
L'autor ha eliminat aquest comentari.
The Viridiplantae, the green plants – green algae and land plants – form a clade, a group consisting of all the descendants of a common ancestor. With a few exceptions among the green algae, all green plants have many features in common, including cell walls containing cellulose, chloroplasts containing chlorophylls a and b, and food stores in the form of starch.
Local Search Engine Optimization

project management professional
There are approximately five nonillion (5×1030) bacteria on Earth,[3] forming a biomass that exceeds that of all plants and animals.[4] Bacteria are vital in recycling nutrients, with many steps in nutrient cycles depending on these organisms, such as the fixation of nitrogen from the atmosphere and putrefaction.
Marketing Displays

Heavy Duty Overlap Cold Storage Door
Gram-negative organisms have 4 such rings: the L ring associates with the lipopolysaccharides, the P ring associates with peptidoglycan layer, the M ring is embedded in the plasma membrane, and the S ring is directly attached to the plasma membrane. The filament ends with a capping protein.
Auto Warranty

الرياضة المصرية
Each of these algal groups also includes various microscopic and single-celled organisms. There is good evidence that some of these algal groups arose independently from separate non-photosynthetic ancestors, with the result that many groups of algae are no longer classified within the plant kingdom as it is defined here.
sofa

Microlon
The invasion would not be "Dorian" unless the invaders had some cultural relationship to the historical Dorians; moreover, the invasion is known to have displaced population to the later Attic-Ionic regions, who regarded themselves as descendants of the population displaced by or contending with the Dorians.
discount louis vuitton bags

cartoon logos
West vs. non-west Greek is the strongest marked and earliest division, with non-west in subsets of Ionic-Attic (or Attic-Ionic) and Aeolic vs. Arcado-Cyprian, or Aeolic and Arcado-Cyprian vs. Ionic-Attic. Often non-west is called East Greek.
Car Hire Rhodes Airport

its good to share
It is compulsory in the Liceo classico in Italy, in the gymnasium in the Netherlands, in some classes in Austria, in Croatia in klasicna gimnazija and it is optional in the Humanistisches Gymnasium in Germany (usually as a third language after Latin and English, from the age of 14 to 18).
Travel Photographer

replica daytona watch
After the conquests of Alexander the Great in the late 300's BC, a new international dialect known as Koine or Common Greek developed, largely based on Attic Greek, but with influence from other dialects. This dialect slowly replaced most of the older dialects.
svetainiu kurimas

panasonic toughbook 52
t retornem un bon grapat de petooons per a tu Find me a job

Articles on relationships an
great , try out new website about LOL , aim on Penta Kill Band on LOL , inclule Sona , Yorick , Olaf , Karthus etc...
Pentakill Band from League of Legend
From Pentakill Band - Prelude in C minor
Legendary Band - Writting History